Arvio: Busch+Müller Lumotec Lyt Senso Plus

B+M Lumotec Lyt Senso Plus arkipyörässäni

Kun arkipyöräni ensiasennusvalon kiinnike hapettui poikki ja lamppu pirstaloitui pinnojen välissä, päätin ostaa tilalle paremman. Päädyin otsikon mukaiseen nimihirviöön.

Asennus oli niin helppo kuin kiinteästi asennettavalla lampulla voi olla: vanha irti etuhaarukasta, vanhan johto irti napadynamosta, uudet tilalle. Aikaa kului muutama minuutti. Uuden lampun kiinnitysrauta on muutamaa kertaluokkaa vanhaa paksumpi, joten uskoisin uuden pysyvän kyydissä pyörän eliniän.

Lamppu on kirkas. Muutaman metrin ajon jälkeen, seisontavalokondensaattorin täytyttyä, kaupungin yleisvalon avustamana lampun valo riittää mukavaan matkavauhtiin (30 km/h) vähän huonomminkin hoidetulla väylällä. Minun säädöilläni valokeila on arviolta 4 metriä leveä ja 10 metriä pitkä, keskikohta ehkä 7 metrin päässä valosta. Mitään valokuvioita tai mittaustuloksia en tähän liitä, koska käytössäni ei ole kunnon testipenkkiä.  25 luksia lupaavat, ilmeisesti saksalaisen lainsäädännön määrittämillä parametreilla.

Taikasanat senso ja plus viittaavat valoautomatiikkaan ja seisontavalotoimintoon. Valoautomatiikka tuntuu toimivan huonosti: ainakin työpaikan parkkihallissa valo syttyy myös automatiikka-asennossa, vaikka valoa on riittävästi ajamiseen. Kesällä nähdään, toimiiko automatiikka kunnolla lainkaan, vai onko sammumiskynnys vain turhan korkealla. Senso-mallit saa myös kytkettyä kokonaan pois päältä.

Plus-mallien seisontavalotoiminto toimii, jos sellaista kaipaa. Minuutin, parin ajolla valo pysyy päällä useita minuutteja myös paikallaan ollessa, pidempään kuin olen jaksanut vieressä vahtia. Tämä yhdistettynä lampun sivuille heittämään valoon parantanee näkyvyyttä risteyksissä. Lampussa on myös napadynamovirran läpivienti takavalolle. Läpivienti kulkee lampun kytkimen kautta, joten takavalolle ei tarvita erillistä valoautomatiikkaa tai virtakytkintä.

Kiitämme

  • Helppoa asennusta
  • Hyvää valotehoa

Moitimme

23.1.2011. Lisäsin valokuvan ja korjasin valokuvion kokoarviota.

Aihe(et): Ei kategoriaa Avainsanat: , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.