Pyöräteiden aurauksen ongelmia

Talvella on kiva valittaa siitä, että pyöräteitä ei ole aurattu. Minun työmatkani on yleensä aurattu jo aamuun mennessä, mutta se ei riitä: pitäisi aurata kunnolla. Ohessa neljä tilannetta noin sadan metrin välein kuvattuna eräältä kotimatkalta. Kuvien laatu ei päätä huimaa, mutta asia toivottavasti käy ilmi.

Ongelma 1. Yliauraus

Yliauraus

Etsi kuvasta reunakivi. Jos aura kulkee osittain ajoradalla, tuloksena on väistämättä kuvan mukainen tilanne. Aurattu lumi valuu auran alle siten, että pinta näyttää jatkuvan tasaisena. Kuitenkin reunakiven yli putoaminen aiheuttaa aina kaatumisvaaran ja muusta liikenteestä riippuen myös törmäysvaaran. Pientareen puolellakin yliauraus voi olla vaarallista, jos päällysteen reuna on korkea tai pientareen maa pehmeä. Maanteillä pientareen yliaurausta varotaan tarkasti, koska yliaurauksen aiheuttama rekan ulosajo tulee tienpitäjälle kalliiksi. Pyöräteillä se tuntuu olevan rutiinia.

Ongelma 2: lumipenkan kaventama väylä

Penkka

Jos ajoradan ja pyörätien lumet yritetään saada yhteiseen penkkaan, tulos on tämä: pyörätie kapenee olemattomiin. Ajamaan ei kunnolla mahdu, väistämisestä puhumattakaan. Yksin kulkiessani tästä menin, mutta lapset peräkärryssä en edes yrittänyt, vaan valitsin kiertoreitin.

Ongelma 3: pehmeä pinta

Pehmeä pinta

Kovin usein pyörätiet aurataan niin kovalla vauhdilla, korkealle jätetyllä auralla tai karkealla terällä, että pintaan jää useiden senttimetrien paksuinen sohjoa muistuttava, osin tamppautunut lumikerros. Maastopyörällä tällaisessa vielä ajaa kohtalaisesti, mutta oma arkipyöräni uppoaa sohjoon.

Ongelma 4: asiattomat kulkijat

Asiattomat käyttäjät

Kuvassa on tarkoitus olla traktorin renkaanjäljet, jotka tulevat ajoradalta pyörätielle. Traktoreilla ajetaan pyöräteillä paljonkin, ilman että ollaan pyörätietä kunnostamassa: väistetään ajoradan liikennettä, oikaistaan. Moottoriajoneuvon renkaat painavat tamppautuneenkin pohjan ruvelle, mikä johtaa ongelmaan 3.

Se on tienpitäjän puolustukseksi mainittava, että kuvauspäivänä lämpötila oli nollan vaiheilla, mikä pehmensi tien pintaa entisestään. Kuvan 2 penkat siivottiin seuraavana yönä.

Aihe(et): pompo.fi Avainsanat: , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.