Kommentteja Tampereen katusuunnitelmaehdotuksiin

Tampereen kaupunki on julkaissut joukon katusuunnitelmaehdotuksia. Viimeinen esilläolo- ja muistutuspäivä on huomenna maanantaina 7.2.2010. Olen liittänyt tekstin joukkoon kuvakaappauksia ongelmakohdista ja ympyröinyt kommentoimani kohdat näistä punaisella. Käytän tekstissä yhdistetystä jalankulku- ja pyörätiestä termiä pyörätie.

Pirkankatu ja Tipotie, suunnitelmaehdotus numero 15356

Pirkankatu ja Tipotie, kuva 1

Pirkankatu ja Tipotie, kuva 2

Pirkankadun ja Tipotien katusuunnitelmassa on kaksi ongelmallista kohtaa. Kuvassa 1, suunnitelma-alueen luoteispäässä, on tarpeettoman jyrkkä kaarre. Lisäksi kaarresäde koillisesta luoteeseen käännyttäessä on todella jyrkkä. Ehdotan pyöräteiden T-risteyksen luoteiskulmaa avarrettavaksi.

Kuvassa 2 on kaksi erillistä ongelmaa. Ensinnäkin risteyksen länsipuolella pyöräteille on merkitty 10 senttimetriä korkeat reunakivet. Tällainen reunakivi on mahdoton ylittää polkupyörällä normaalia kulkuvauhtia ajaen. Ehdotan näiden tilalle 1 senttimetrin reunakiviä ja lisäksi reunakivien pois jättämistä pyöräteiden jatkeiden kohdilta koko suunnitelma-alueella.

Toisekseen entisen rollikkahallin liittymän reunakiveys vaatii mielestäni korjauksen. Koska tontilta tuleva on pyörätien käyttäjään nähden väistämisvelvollinen, ehdotan, että pyörätien eteläreunalle asennetaan 1 senttimetrin korkuinen reunakivi korostamaan sitä, että tonttiliittymästä tuleva tulee katualueelle jo tässä vaiheessa eikä vasta pyörätien ylitettyään.

Kyläkeinunkatu, suunnitelmaehdotus numero 15398

Kyläkeinunkatu, kuva 3

Kyläkeinunkadun kaakkoiskulman reunakiveä (kuva 3) ehdotan mataloitettavaksi 1 senttimetriin, jotta pyörätieltä pääsee Kyläkeinunkatua pohjoiseen.

Tampereen valtatie, suunnitelmaehdotus numero 15439

Tampereen valtatie, kuva 4

Tampereen valtatietä tulevan rampin ajoneuvoliikenne on väistämisvelvollinen pyörätiehen nähden. Pyörätie kuitenkin tekee mutkan rampin (kuva 4)  kohdalla, jolloin etenkin idästä tuleva pyöräilijä joutuu hidastamaan niin paljon, että autoilija voi isomman oikeudella ylittää pyörätien jatkeen luottaen siihen, että hitaasti etenevä pyöräilijä ehtii väistää. Ehdotan, että pyörätie linjataan Tampereen valtatien eteläisen ajoradan viereen myös rampin kohdalla.

Lielahdenkadun, Paalikadun ja Mansikkamäenkadun katusuunnitelmiin minulla ei ole huomautettavaa.

Aihe(et): Ei kategoriaa Avainsanat: , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.